Om oss

Målet med den här sidan är att förklara. Vi vet att många har frågor om juridik, men vi vet också att de svar som ges ochs om går att hitta är svåra att förstå sig på. Språket är knastertorrt och för en lekman kan detta leda till felaktiga tolkningar om vad som egentligen är rätt och fel.

Det vill vi ändra på. I och med att juridik fyller en så väsentlig del av våra liv så måste det också finnas tydligare svar på vanliga frågor. Vi ska exemplifiera och förklara olika situationer på ett mer pedagogiskt sätt. Förhoppningen är att räta ut de vanliga frågetecknen till tydliga utropstecken.

Vi som skriver är samtliga utbildade och erfarna jurister med många års arbetslivserfarenhet. Det vi inte vet är helt enkelt inte värt att att veta. Har du några funderingar kring hur juridik kan tillämpas i olika situationer? Vilken rätt har du egentligen som beställare i samband med att du köper en tjänst från en hantverkare? Vad kan du som säljare av en bostad förvänta dig av köparen – och hur länge kommer du att bära ett ansvar för exempelvis en renovering?

Vi ska gå igenom olika scenarion och vi gör det med ambitionen att våra läsare ska undvika att hamna i tvister och tidskrävande processer. Rätt ska vara rätt, men vägen dit är inte alltid helt spikrak eller logiskt. Välkommen!