Aktieägaravtal ger tryggt företagande

Med hjälp av ett aktieägaravtal skyddas alla parter i ditt aktiebolag. Då är du förberedd, oavsett vad som kommer upp. Det ger tryggare företagande för alla.

När du driver företag finns det mycket att tänka på. Företaget ska gå runt, helst med vinst, du ska deklarera, ta hand om anställda och mycket mer. Du behöver även vara förberedd på förändringar. Att tänka efter före kan spara mycket tid och huvudbry. Med hjälp av ett aktieägaravtal är du förberedd.

Livet är oförutsägbart och mycket kan hända på kort tid. Att driva företag är inget undantag och livet stannar inte upp bara för att du har ett aktiebolag. Du behöver därför ha en plan B och ett avtal att luta dig emot om något oförutsägbart skulle hända. När det finns ett tydligt utarbetat avtal behöver du inte lägga tid på att leta dokumentation, utan kan ägna dig åt att lösa det som uppstått.

Aktieägaravtal underlättar

Vad händer om din företagspartner plötsligt inte vill driva företaget längre, eller om företagets vinster plötsligt skjuter i höjden? Eller om vinsterna blir mindre och mindre? För att undvika konflikter och krångel är det skönt att ha ett aktieägaravtal där har ni redan innan kommit fram till vad som gäller, och skrivit under.

Om du behöver hjälp med att utforma ett korrekt aktieägaravtal kan du vända dig till en juridisk rådgivare eller advokatbyrå. Det är viktigt att avtalet blir rätt och juridiskt hållbart. De kan även hjälpa er med vilka punkter som brukar vara med och var de vanliga fallgroparna finns.

Läs mer om aktieägaravtal på denna sida: aktieägaravtal.net

Publicerat den
Kategoriserat som Juridik