Är du misstänkt för brott behöver du en advokat

Du kan vara skyldig eller oskyldig när du är misstänkt för brott. För att vara säker på att allt går rätt till behöver du en kunnig advokat. Det ger dig även trygghet i en jobbig situation.

En utomstående person kan göra en polisanmälan där du blir misstänkt för ett brott. Personen kan själv ha blivit utsatt för ett brott eller vara vittne till ett brott. I annat fall kan du bli gripen av polisen i samband med att du begår ett brott. Oavsett om du är skyldig eller ej är det en jobbig och påfrestande situation för dig att vara misstänkt för brott. Om polisen finner skäl att tro att ett brott verkligen har inträffat inleds en förundersökning. Är du misstänkt för brott blir du så småningom kallad till förhör. I detta skede bör du ta kontakt med en erfaren och kunnig advokat som ser till att allt i processen går rätt till. Det är svårt för dig att själv veta dina rättigheter och det har en advokat fullständig koll på.

Är du misstänkt för brott kan du ha rätt till en offentlig försvarare

Du har nog hört talas om en offentlig försvarare någon gång men du kanske inte vet vad som menas med det. Är du misstänkt för att ha begått ett allvarligt brott som har fängelse på straffskalan har du i regel rätt till en offentlig försvarare. Vad är då en offentlig försvarare? En offentlig försvarare är en advokat som betalas av staten.