Att rapportera en våldtäkt i Göteborg

Att ha blivit utsatt för våldtäkt i Göteborg är jobbigt i sig, men att dessutom behöva berätta om det för någon annan kan vara lika hemskt, särskilt om man tror att man själv gjort något fel.

Kanske man bara är rädd, tar sig hem så fort som möjligt och ställer sig i duschen för att bli av med det äckliga. Man vill tvätta bort det från kroppen och från minnet. Det är så många gör, och de fattar inte förrän värsta chocken gått över vad som hänt. De våldtäkter i Göteborg som rapporteras är ofta olika varandra. Många tror att det alltid handlar om en kvinna som blir överfallen i mörkret. Män blir också våldtagna och då kan det vara ännu svårare för offret att anmäla.

All våldtäkt skall anmälas för det är ett brott

Det mesta som har med sexuella brott att göra kan bli svåra att bevisa. Det är därför många drar sig för att anmäla. Skulle det inte gå att bevisa så står man där ensam och känner sig dum. Men man behöver inte vara ensam om det. Det finns många sätt att anmäla vad man varit utsatt för.

Att söka hjälp hos en advokat som har vana vid sådana mål gör det möjligt att få rätt. För advokater som arbetar med våld finns det inget nytt. De har varit med och arbetat med de flesta situationer. De vet hur utsatt man är som offer, och de är med från det första förhöret tills rättegången är över.